Locale Altele
Vineri, 10 Iulie 2020
Vin, 10 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Încă trei porci cu trichineloză în judeţ
Direcţia Sanitar-Veterinară  - Vineri, 17 Februarie 2012

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat în ultima săptămână un număr de 68 acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 3.600 de lei.

 

Au fost verificate depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, grădiniţe, unităţi de vânzare cu amănuntul, târguri şi pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte, ferme păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei, circumscripţii  sanitare  veterinare şi fonduri de vânătoare.

 

În această perioadă pe  raza judeţului Satu Mare au  fost depistatate trei porci cu trichineloză   în localităţile Odoreu, Oraşu Nou şi Lipău. Cantitatea  de  280 kg  carne, în  valoare  de  2.400 lei, a  fost confiscată  şi incinerată.

        

Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua şi în  perioada  următoare pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, pentru a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi a reduce riscul de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.

774 vizite
Distribuie pe