Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şase vulpi turbate, depistate în judeţ în acest an
DSVSA Satu Mare  - Vineri, 23 Martie 2012

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat în ultima săptămână un număr de 74 acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei.


Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat un avertisment şi o amendă contravenţională în valoare de 600 de lei.

 

Au fost verificate depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, grădiniţe, unităţi de vânzare cu amănuntul, târguri şi pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte, ferme păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei,  fonduri de vânătoare .

 

Deficienţele sancţionate au fost:

- nerespectarea  normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare;

- neanunţarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre îmbarcarea  animalelor

            

În primele trei luni ale acestui an, pe  raza  judeţului nostru au fost depistaţi 15 porci cu  trichineloză şi au fost diagnosticate şase vulpi ca purtătoare de virus rabic.

 

Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii DSVSA Satu Mare vor continua şi în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi reducerea riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.                                         

1207 vizite
Distribuie pe