Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Contractul cu Florisal nu se mai prelungeşte
Florin Răchitan  - Joi, 29 Martie 2012

Aşa cum am bănuit, primarul Iuliu Ilyes a anunţat la începutul şedinţei de joi a Consiliului Local Satu Mare că retrage proiectul de hotărâre cu privire la prelungirea până în 2020 a contractului de salubrizare a oraşului încheiat cu societatea Florisal, motivând că a luat această decizie după ce propunerea sa „a iscat discuţii”, iar consilierii USL s-au opus cu vehemenţă acestei iniţiative.

 

Scandalul fiind astfel evitat, consilierii locali au trecut la discutarea şi votarea operativă a tuturor celorlalte puncte de pe ordinea de zi, iar problema contractului cu Florisal va fi discutată, foarte probabil, de următorul Consiliu Local ce se va constitui după alegerile din 10 iunie.

 

În debutul şedinţei de joi, consilierii locali au luat la cunoştinţă demisia colegului lor UDMR-ist, Turos Lorand, desemnat recent membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, locul său în forul de conducere al oraşului fiind luat de colegul său de partid, Babos Tiberiu, patron al societăţii InfoCenter, care a şi depus jurământul.

 

În continuare, aleşii locali au aprobat contractarea unui credit bancar pentru finanţarea celor şapte proiecte europene ce vor fi demarate în cursul acestui an în municipiul Satu Mare şi pentru care Uniunea Europeană va asigura ulterior fonduri în valoare totală de 16 milioane de euro. Partea de finanţare ce trebuie asigurată în acest an de Primăria Satu Mare este de aproximativ un milion de euro, obţinut din acest credit bancar, ce va fi returnat după decontarea cheltuielilor de către Uniunea Europeană.

 

Consilierii locali au votat şi proiectul cu privire la reabilitarea clădirii de pe strada Ştefan cel Mare nr.1, în varianta propusă de conducerea Primăriei, adică administraţia locală va suporta cheltuielile de reparaţii la acoperiş şi la faţada exterioară, inclusiv înlocuirea geamurilor şi uşilor.

 

Edilul-şef a motivat această cheltuială prin faptul că Primăria este proprietara unei jumătăţi din această clădire, adică a spaţiului ocupat de sediul Organizaţiei Judeţene a Partidului Social-Democrat, în timp ce altă jumătate a clădirii este ocupată de apartamente cu locatari săraci, care nu-şi permit să plătească lucrări de asemenea anvergură.

 

Tot în cadrul şedinţei de joi, consilierii locali au aprobat măsuri mai dure de pedepsire a celor care circulă prin oraş cu atelaje cu tracţiune animală, considerând că amenzile ce s-au dat până acum nu au avut nici un efect. De azi, Poliţia Locală va confisca toate căruţele găsite pe carosabil pe teritoriul municipiului Satu Mare, proprietarii acestora având la dispoziţie două săptămâni să le revendice, contra unui tarif de restituire de 200 de lei.

 

În finalul şedinţei, răspunzând întrebărilor consilierilor Nits Janos şi Claudiu Ardelean, primarul Iuliu Ilyes a anunţat că din 15 aprilie se instituie colectarea duală a deşeurilor pe tot teritoriul municipiului Satu Mare, iar deşeurile vegetale vor fi ridicate de Florisal în baza unui program dinainte stabilit, acestea urmând să fie compostate la groapa ecologică de la Doba.

1861 vizite
Distribuie pe