Locale Altele
Luni, 24 Februarie 2020
Luni, 24 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Reţea de canalizare la Păuleşti
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Joi, 12 Aprilie 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád Szabolcs, împreună cu primarul comunei Păuleşti, Nagy Iosif, au verificat primele materiale livrate pentru realizarea canalizării menajere în localităţile Petin, Amaţi, Hrip şi Ruşeni, aparţinătoare comunei Păuleşti.

 

Această amplă lucrare face parte din proiectul ”Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” pe teritoriul județului Satu Mare, prin care se vor realiza lucrări de investiții pentru localitățile vulnerabile la poluarea cu nitrați, iar canalizarea din două localităţi, Ambud şi Păuleşti, sunt finanţate din fonduri europene, lucrările fiind programate să înceapă în toamna acestui an.

 

Acest proiect de dezvoltare a Păuleştiului vizează realizarea sistemului de canalizare menajeră în cele 4 localităţi ale comunei, în lungime totală de 30 de km, şi racordarea acestuia la sistemul de canalizare menajeră al municipiului Satu Mare.

 

În momentul de faţă apele uzate menajere sunt colectate în incintele gospodăriilor în fose septice şi astfel există riscul contaminării apelor subterane şi de suprafaţă. Scopul realizării acestui proiect este îmbunătățirea sănătății umane prin reducerea cantităților de nitrați deversați în resursele de apă și contribuția la crearea unui mediu mai curat. Fiecare gospodărie va fi racordată la sistemul de canalizare menajeră.

 

Valoarea lucrărilor de investiţii privind canalizarea menajeră în localitatea Petin şi respectiv canalizarea menajeră în localităţile Amaţi, Ruşeni şi Hrip din comuna Păuleşti se ridică la aproape 3 milioane de euro, partea de construcţiei a reţelei de canalizare fiind suportată în întregime de către Banca Mondială, prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

 

„Acest proiect are o importanţă vitală pentru cei peste 2.600 de locuitori vizaţi, care vor beneficia de acest proiect, realizându-se un confort la standarde europene a celor peste 1.600 de gospodării, eliminând astfel şi riscul contaminării apei freatice şi a celei de suprafaţă cu nitraţi. Acum s-au descărcat primele tuburi pentru canalizare, urmând să se aducă utilajele şi să se înceapă lucrările, iar peste 12 luni canalizarea să fie terminată” - a declarat Csehi Árpád Szabolcs, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

 

După stabilirea traseului, predarea amplasamentului şi primirea materialelor necesare realizării proiectului, lucrările de execuţie a sistemului de canalizare vor demara după Sărbătorile Pascale. După terminarea lucrărilor de canalizare, se vor demara lucrările de reabilitare a drumurilor.

2853 vizite
Distribuie pe