Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De luni începe colectarea selectivă duală a deşeurilor
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Mai 2012

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă că sistemul de colectare selectivă duală a deşeurilor menajere din municipiul Satu Mare va fi operaţional de luni, 7 mai.

Sistemul presupune împărţirea deşeurilor în categoriile „Umed” şi „Uscat”, acestea urmând să fie ridicate de Florisal atât de la punctele de colectare din cartierele de blocuri, cât şi de la casele din zonele rezidenţiale.

 

În categoria deşeurilor umede intră toate resturile vegetale sau alimentare dintr-o gospodărie, în timp ce deşeuri uscate sunt considerate cele care nu intră în descompunere, adică materialele plastice, sticlele, hârtia, textile sau chiar material lemnos.

 

În cazul punctelor de colectare din zona blocurilor lucrurile sunt relativ simple: fiecare container este deja inscripţionat cu tipul de deşeu care trebuie vărsat în interior, camioanele societăţii de salubrizare urmând să le descarce periodic şi să transporte deşeurile la depozitul ecologic de la Doba, unde urmează să fie sortate şi o parte dintre ele reciclate.

 

Cei care stau în case vor trebui să adune deşeurile umede în pubelele pe care le au deja în curţi, iar lângă acestea vor aşeza pungi speciale ce vor conţine deşeurile uscate. Pungile vor fi oferite gratuit la casieriile Florisal, fiecare locuitor al unei case având dreptul la o pungă de 90 litri într-o lună.

 

Acestea vor fi ridicate şi transportate de maşinile Florisal o dată la două săptămâni, în baza contractului încheiat cu fiecare proprietar de casă.

Pentru orice cantitate suplimentară de deşeuri uscate, care nu încap în pungile respective, abonaţii Florisal vor trebui să plătească în plus.

 

Primarul Iuliu Ilyes a insistat pe ideea că succesul funcţionării acestui sistem va depinde de spiritul civic al sătmărenilor, astfel că îi roagă pe toţi locuitorii oraşului să respecte indicaţiile privind colectarea selectivă duală a deşeurilor, ei urmând să fie informaţi şi prin intermediul presei, precum şi pe pliante ce vor fi distribuite în următoarea perioadă în municipiul Satu Mare.

1071 vizite
Distribuie pe