Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Eugeniu Avram este noul prefect al judeţului Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 8 Mai 2012

În prima şedinţă a noului guvern s-a decis schimbarea tuturor prefecţilor şi subprefecţilor PD-L şi UDMR, astfel că la Satu Mare, Cristian Sasu încheie cel mai scurt mandat de prefect, de nici trei săptămâni, iar UDMR iese de la conducerea Prefecturii pentru prima dată în ultimele două decenii, prin schimbarea subprefectului Pataki Csaba.

 

Conform înţelegerii la nivel naţional în cadrul Uniunii Social-Liberale, judeţul Satu Mare va avea prefect provenit din rândurile Partidului Social-Democrat, în timp ce funcţia de subprefect va fi ocupat de un liberal.

 

Preşedintele Organizaţiei PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a anunţat marţi la emisiunea „Ora Adevărului” de la Nord-Vest TV numele noului prefect. Acesta este Eugeniu Avram, fost director al Direcţiei Sanitar-Veterinare pe vremea Guvernului Năstase, apoi şef al laboratorului de analize din cadrul aceleiaşi instituţii.

 

„Referitor la domnul Eugeniu Avram, vreau să arăt că au prevalat pregătirea, competenţa şi experienţa profesională, precum şi probitatea sa indiscutabilă. Pe lângă că este licenţiat al Universităţii de Medicină Veterinară din Timişoara, acesta are doctorat în domeniu şi este lector universitar la Universitatea de Vest Vasile Goldiş.

Eugeniu Avram are şi o experienţă managerială indiscutabilă, exercitând timp de 5 ani funcţia de director al Direcţiei Sanitar Veterinare Satu Mare. Cred că este un semnal important că după prefecţii şi funcţionarii publici nepregătiţi sau necinstiţi pe care i-a promovat în multe cazuri fosta guvernare portocalie, la Satu Mare va fi numit primul prefect cu doctorat” -
 a declarat Valer Marian.

 

Actualul prefect şi subprefect, Cristian Sasu, respectiv Pataki Csaba, nu au primit încă vreo înştiinţare oficială în legătură cu schimbarea lor din funcţie. Ei aşteaptă să apară Hotărârea de Guvern în Monitorul Oficial al României. Postul de subprefect al judeţului Satu Mare le revine liberalilor, dar aceştia nu au făcut încă o propunere concretă.

Potrivit ultimelor informaţii, liberalii ar fi dispuşi să-l susţină pentru funcţia de subprefect pe... Cristian Sasu, după ce a fost vehiculat numele directorului CEPROM, Cristian Soponoş. Se pare că acesta din urmă nu îndeplineşte criteriile impuse de lege, nefiind funcţionar public, de aceea liberalii preferă să facă această "lovitură de imagine".

 

4201 vizite
Distribuie pe