Locale Altele
Miercuri, 17 Iulie 2019
Mie, 17 Iul 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ordin pentru începerea lucrărilor la pârtia de la Luna Şes
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Luni, 14 Mai 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád, a semnat luni ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a pârtiei şi instalarea telescaunului de la Luna Şes, respectiv a lucrărilor de alimentare cu energie electrică.

           

Ordinele de începere a lucrărilor au fost semnate chiar la Luna Şes, în prezenţa primarului oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, deputatului Gheorghe Ciocan, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, candidatului USL la Primăria Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, şi a reprezentanţilor firmelor care vor executa cele două lucrări - Acomin Cluj, respectiv Electromontaj Bucureşti.

           

Preşedintele Csehi Árpád a declarat că îşi doreşte ca firmele care execută lucrările să respecte termenul prevăzut de 4 luni, astfel ca în iarnă să se poată schia la Luna Şes.

 

„Staţiunea de schi de la Luna Şes este un obiectiv important pentru judeţul Satu Mare, care se încadrează într-o strategie mai largă de atragere a turiştilor în judeţul Satu Mare, folosindu-ne şi de potenţialul turistic al apelor termale din judeţ, a produselor tradiţionale -vinul şi pălinca - a gastronomiei specifice judeţului Satu Mare. Dorim să oferim sătmărenilor şi turiştilor din alte zone un pachet complet de servicii turistice, care să facă din judeţul Satu Mare un punct atractiv. Luna Şes este un proiect prioritar pentru Consiliul Judeţean şi va contribui foarte mult la dezvoltarea Ţării Oaşului” - a spus Csehi Árpád.

           

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, a afirmat că firmele executante vor avea tot sprijinul autorităţilor locale pentru a finaliza la timp lucrările. „Am colaborat foarte bine cu Consiliul Judeţean Satu Mare, împreună cu preşedintele Árpád Csehi am reuşit să deblocăm acest proiect, care la un moment dat s-a blocat, iar acum avem ocazia să-l ducem la bun sfârşit” - a spus Nicolae Bura, care a adăugat că „Negreştiul poate să devină foarte atractiv pentru turişti din Ungaria, Ucraina, dar şi pentru cei care vizitează mănăstirile din Nordul Moldovei ori Maramureşul istoric şi care pot să ajungă foarte uşor în Ţara Oaşului”.

           

Lucrările de amenajare a pârtiei şi instalare a telescaunului vor costa 26 milioane de lei, iar lucrările de alimentare cu energie electrică alte 4 milioane de lei, investiţiile fiind finanţate de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Negreşti-Oaş. Lucrările de amenajare a drumului de acces sunt aproape de finalizare şi vor costa 17 milioane de lei.

809 vizite
Distribuie pe