Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Comisia Europeană verifică gropile de gunoi din judeţ
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 13 Iunie 2012

Prefectul Eugeniu Avram s-a întâlnit miercuri cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi directorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu pe tema misiunii de verificare din partea Comisiei Europene privind situaţia gropilor de gunoi. În judeţul Satu Mare acţiunea va avea loc în perioada 18-22 iunie.

 

Pe  11 iunie, în România au sosit  doi reprezentanți ai Comisiei Europene într-o misiune de verificare  pe teren a respectării calendarului de sistare/încetare a activității sau conformare pentru depozitele de deșeuri prevăzute în HG nr.349/2005 privind depozitarea deșeurilor cu modificările și completările ulterioare, care transpune în legislația românească prevederile Directivei nr.1999/31/CEE.

 

La nivelul județului Satu Mare există depozite de deşeuri la Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș şi  șnad. Verificările se vor face prin sondaj şi fără anunţarea prealabilă la anumite depozite, se va urmări dacă s-au făcut depozitări după data prevăzută pentru sistare/închidere și fotografii care să prezinte starea actuală a depozitelor.

 

Reprezentanţii instituţiilor de mediu şi specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean l-au informat pe prefect în legătură cu stadiul aplicării directivelor europene privind depozitele de deşeuri, precum şi despre calendarul măsurilor ce vor fi realizate, astfel încât la nivelul judeţului Satu Mare să se respecte reglementările pe care România şi le-a asumat faţă de Uniunea Europeană.

1010 vizite
Distribuie pe