Locale Altele
Marti, 17 Septembrie 2019
Marti, 17 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
CFR-ul nu mai face grevă
Lorena Georgi  - Joi, 6 Noiembrie 2008

După ce la nivel naţional liderii de sindicat ai Companiei Căile Ferate Române au ajuns la o înţelegere cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, sindicaliştii au anunţat că nu vor mai face grevă. Cel puţin în următoarele săptămâni.

Sindicaliştii cer ca în această perioadă să fie puse în aplicare două dintre punctele din protocol. Potrivit liderului de sindicat al angajaţilor CFR Satu Mare, Maria Miclăuş, se aşteaptă promovarea unei ordonanţe de urgenţă prin care calea ferată să fie tratată la fel ca şi infrastructura rutieră, astfel încât în legea bugetului de stat pentru 2009 să primească fonduri pentru modernizări şi reabilitarea infrastructurii feroviare. Cealaltă măsură se referă la ordinele care reglementează verificarea şi autorizarea pe tip de instalaţie a personalului feroviar.

 

Ambulanţierii au anunţat şi ei joi că amână protestele. Liderul de sindicat de la Ambulanţa Satu Mare, Valer Fekete, a precizat că, potrivit înţelegerii cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, în perioada următoare salariile personalului medical de pe ambulanţe vor creşte cu 10%, la care se vor adăuga diverse sporuri şi prime.

 

Tags: cfr  ambulanta  greva  
1034 vizite
Distribuie pe