Locale Altele
Luni, 23 Noiembrie 2020
Luni, 23 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Despăgubiri pentru românii refugiaţi din Bulgaria în timpul războiului
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 18 Iulie 2012

Sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a găzduit miercuri şedinţele comisiilor judeţene pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 respectiv Legii nr. 290/2003, lucrările fiind conduse de către prefectul Eugeniu Avram.

 

Prin cele două legi se acordă compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urmă aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria, semnat la 7 septembrie 1940, respectiv acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate si Asociate, semnat la 10 februarie 1947.

 

Pentru aplicarea Legii nr. 9 s-a aprobat constituirea comisiei tehnice judeţene, iar pentru aplicarea Legii nr.290 s-a aprobat modificarea componenţei comisiei tehnice.

 

Comisiile judeţene analizează şi aprobă, în măsura competenţelor, cererile de despăgubire formulate în baza celor două legi de cetăţenii sau moştenitorii acestora cu domiciliul în judeţul Satu Mare.

La nivelul judeţului mai sunt de soluţionat două dosare în baza Legii 9/1998, iar în baza Legii 290/2003 au mai rămas de soluţionat 15 dosare.

1237 vizite
Distribuie pe