Locale Altele
Miercuri, 8 Aprilie 2020
Mie, 8 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lucrările la Policlinica Veche întârzie
Florin Răchitan  - Miercuri, 25 Iulie 2012

Cu toate că trebuiau finalizate în această vară, se pare că lucrările de reabilitare a Ambulatoriului II din cadrul Spitalului Judeţean, cunoscut sub numele de Policlinica Veche, vor mai dura până la sfârşitul anului.
 


Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, au verificat miercuri dimineaţa stadiul lucrărilor, împreună cu reprezentanţii firmei executante.

 

Potrivit celor declarate de directorul societăţii Tehno Clima General Contractor SRL, Gabriel Gheorghiu, lucrările au fost sistate în cursul lunii martie, după ce au fost descoperite probleme grave la structura de rezistenţă a clădirii.
 

 

Aceasta a fost afectată în urma executării tavanelor false din mortar ciment, ancorat în armăturile din planşee, situaţie întâlnită pe toate cele trei nivele ale clădirii, care a dus astfel la slăbirea rezistenţei planşeelor. Un alt motiv care a dus la degradarea structurii de rezistenţă a clădirii a fost tasarea materialului de umplutură de sub pardoselile de la parter.


Până în prezent s-a efectuat termo şi hidro-izolaţia acoperişului tip terasă, s-au montat în interior reţelele electrice, de încălzire, precum şi cele sanitare. A fost instalată tâmplăria exterioară din aluminiu, geamurile de pe casa scărilor fiind din sticlă securizată. În interiorul clădirii s-au efectuat lucrări de desfacere a tavanelor false din mortar ciment, precum şi a pardoselilor şi a şapelor suport din toată clădirea.

 

Bugetul prevăzut iniţial pentru reabilitarea Policlinicii Vechi a fost de 5,5 milioane de lei, dar acesta va trebui suplimentat cu încă un milion de lei, pentru a se putea interveni la structura de rezistenţă.


Cei doi şefi ai Consiliului Judeţean au promis sprijin financiar în acest sens şi şi-au exprimat speranţa că policlinica renovată va putea fi inaugurată la sfârşitul lunii octombrie.

2774 vizite
Distribuie pe