Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Gata cu Florisalul şi transport gratuit pentru pensionari
Florin Răchitan  - Marti, 31 Iulie 2012

Subiectul contractului păgubos cu societatea Florisal, cea care asigură salubrizarea municipiului Satu Mare, a revenit şi în şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean pentru Persoane Vârstnice, la care au participat reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, precum şi cei ai Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.

 

Preşedintele acestei asociaţii, Mircea Marian, a reclamat serviciile proaste pe care le asigură Florisal-ul în cartiere şi a insinuat chiar că societatea de salubrizare ar vinde, pentru revalorificare, aşa-numitele deşeuri uscate adunate de la punctele de colectare din oraş, în condiţiile în care atât deşeurile „uscate”, cât şi cele „umede” sunt colectate în aceleaşi compartimente ale camioanelor de salubrizare.

 

Primarul Dorel Coica i-a dat dreptate liderului pensionarilor, afirmând că, în prezent, Primăria Satu Mare plăteşte sume mari pentru aşa-numitul sistem de colectare duală a deşeurilor, care, de fapt, nu funcţionează. La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a confirmat faptul că Florisal depune doar deşeuri din categoria „umedă” la groapa ecologică de gunoi de la Doba, deci colectarea duală a fost doar o dumă de campanie electorală.

 

În aceeaşi ordine de idei, primarul Dorel Coica a denunţat şi contractul încheiat între Florisal şi Poliţia Locală, prin care echipaje mixte ale celor două instituţii fac controale şi amendează firmele sau persoanele fizice care nu au contracte încheiate cu firma de salubrizare.

 

„Cred că suntem singurul oraş din lume în care firma de salubrizare a unui oraş îşi face poliţie privată. Nu este corect şi studiem problema în vederea anulării contractului” – a anunţat Dorel Coica.

 

El a declarat că doreşte să ia măsuri şi împotriva practicilor Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, instituţie care condiţionează eliberarea certificatelor fiscale de plata taxei de salubrizare.


 

În concluzie, Dorel Coica a afirmat că la sfârşitul anului, când expiră contractul cu Florisal încheiat de fostul primar Iuliu Ilyes, doreşte să organizeze o nouă licitaţie, mult mai transparentă şi mai corectă, pentru atribuirea serviciilor de salubrizare în municipiul Satu Mare, la care să participe şi alte firme.

 

În altă ordine de idei, răspunzând solicitărilor venite din partea pensionarilor, primarul Dorel Coica a anunţat că se analizează posibilitatea oferirii de bilete gratuite pe autobuze pentru această categorie socială, dar şi de bilete gratuite pentru accesul în ştrandul ce va fi deschis vineri, conform promisiunilor pe care le-a făcut în campania electorală.

 

Potrivit estimărilor sale, aceste măsuri vor fi puse în practică în următoarele luni, după verificarea în detaliu a situaţiei financiare a operatorului de transport public Transurban şi după finalizarea negocierilor cu firma care a concesionat ştrandul sătmărean.

1715 vizite
Distribuie pe