Locale Altele
Vineri, 20 Septembrie 2019
Vin, 20 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Credit de la BERD pentru extinderea alimentării cu apă în judeţ
Florin Răchitan  - Vineri, 3 August 2012

În cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri dimineaţa, directorul societăţii Apaserv, Ioan Leitner, împreună cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, au semnat un contract de împrumut cu reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Jean Patrick Marquet.

 

Suma de 33,2 milioane de lei, cu care BERD creditează societatea Apaserv reprezintă contribuţia proprie în proiectul în valoare totală de 433,5 milioane de lei, din care cea mai mare parte este asigurată de Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, iar restul banilor provin de la Guvern şi din bugetele localităţilor în care se vor realiza cele mai complexe lucrări de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare.

 

În proiect sunt cuprinse 14 localităţi din judeţul Satu Mare, unde, până în 2015 vor fi extinse şi reabilitate 80 km de reţele de apă şi aproape 200 km de reţele de canalizare, dar vor fi construite şi patru staţii de tratare a apei potabile şi reabilitate cinci staţii de epurare a apelor uzate.

 

Potrivit directorului Apaserv, Ioan Leitner, de aceste extinderi şi modernizări ale infrastructurii vor beneficia 190.000 de oameni, adică 52% din populaţia judeţului Satu Mare.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a mulţumit reprezentantului BERD pentru sprijinul acordat prin acest credit şi a subliniat importanţa echilibrării dezvoltării diferitelor regiuni ale judeţului prin asemenea investiţii care asigură locuitorilor standarde de viaţă specifice Uniunii Europene.

 

La rândul lui, primarul Dorel Coica şi-a exprimat speranţa că municipalitatea va putea să colaboreze cu BERD şi în alte domenii, urmând să aibă discuţii în acest sens cu reprezentantul acestei instituţii financiare.

772 vizite
Distribuie pe