Locale Altele
Sambata, 4 Aprilie 2020
Sam, 4 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sesizaţi la Primărie orice nereguli la lucrările edilitare!
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 August 2012

În cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o marţi împreună cu mai mulţi şefi de servicii din cadrul Primăriei Satu Mare, viceprimarul Marcela Papici şi consilierul de la cabinetul primarului, Dan Băbuţ, le-au transmis sătmărenilor îndemnul de a sesiza pe site-ul www.satu-mare.ro toate problemele legate de executarea lucrărilor de intervenţii la reţelele de utilităţi publice, respectiv felul în care se repară carosabilul după aceste lucrări.

 

„De acum încolo, carosabilul va fi spart doar în cazurile în care nu se poate ajunge altfel la conductele de apă, gaz şi canalizare, dar şi atunci firmele executante au obligaţia să repare totul şi să readucă zonele respective în starea iniţială. Îi rugăm pe sătmăreni să sesizeze orice abatere de la aceste norme, pentru ca noi să luăm măsurile ce se impun” – a declarat Marcela Papici.

 

Ea i-a îndemnat, de asemenea, pe locatarii blocurilor să se constituie în asociaţii de proprietari, acolo unde acestea încă nu există, pentru a putea să beneficieze de sprijin financiar pentru izolarea termică a apartamentelor.

 

Au fost deja predate la Ministerul Dezvoltării Regionale proiectele pentru 19 asociaţii de proprietari din Satu Mare, care vor beneficia de finanţare pentru izolare termică în proporţie de 50% de la Guvern, 30% de la Primărie, restul de 20% urmând să fie suportat din fonduri proprii.

 

Sunt în pregătire, de asemenea, proiectele pentru alte 13 asociaţii, aşteptându-se pentru acestea finanţări europene. Dacă banii vor sosi la timp, lucrările pentru izolarea termică a primelor blocuri din Satu Mare cuprinse în aceste programe vor începe în primăvara anului viitor.

957 vizite
Distribuie pe