Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria vrea să redeschidă pasajul peste calea ferată de pe Cimitirului
Florin Răchitan  - Miercuri, 29 August 2012

Primarul Dorel Coica s-a deplasat miercuri la orele amiezii împreună cu o echipă de specialişti de la Regionala CFR Cluj, trimişi de ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, la vechiul pasaj de trecere peste calea ferată ce făcea legătura, în urmă cu aproape trei decenii, între Drumul Botizului şi Calea Traian. Scopul vizitei a fost analiza la faţa locului a posibilităţii redeschiderii acestui pasaj.

 

Proiectul a fost şi până acum în vederea edililor-şefi care s-au succedat la conducerea Primăriei Satu Mare, însă abia acum par să fie întrunite condiţiile pentru a putea fi pus în practică.

 

Reducerea semnificativă a traficului feroviar în zonă în ultimii ani, dar şi sprijinul ministrului Transporturilor fac posibilă intervenţia la conducerea CFR pentru a permite amenajarea unei treceri la nivel peste calea ferată, cu barieră sau semafoare, ori a unui pasaj pentru circulaţia autoturismelor peste şinele de tren.

 

„Deocamdată facem studii împreună cu cei de la Regionala CFR Cluj şi urmează să găsim soluţia potrivită pentru ca acest pasaj să fie redeschis în cel mai scurt timp atât pentru pietoni, cât şi pentru maşini” – a declarat primarul Dorel Coica.

1622 vizite
Distribuie pe