Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aniversarea înfiinţării Jandarmeriei Rurale din România
Jandarmeria Satu Mare  - Luni, 3 Septembrie 2012

In istoria  Jandarmeriei Române sunt multe clipe memorabile şi momente de mândrie. La 1 septembrie s-au  împlinit 119 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale în România.


În semn de cinstire a acestei zile, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au fost organizate luni o serie de activităţi specifice.

Activităţile au început la ora 8 cu arborarea Drapelului Naţional pe catarg şi intonarea Imnului Naţional.

 

Apoi, jandarmii au participat la o expunere susţinută de inspectorul-şef al unităţii, col Gheorghe Avram, privind semnificaţia  zilei şi  istoricul  acesteia, urmând apoi mesajul Inspectorului general al Jandarmeriei Române adresat jandarmilor cu ocazia acestei zile.

 

Manifestările s-au încheiat cu recompensarea de către inspectorul-şef al unităţii, cu „citare prin ordin de zi pe unitate”, a unui subofiţer şi cu „mulţumiri” a 5 ofiţeri, un maistru militar şi 5 subofiţeri.

 

În fiecare an, pe data de 1 septembrie se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Rurale, moment legat de anul 1893, atunci când Regele Carol I a promulgat prin Decret Regal “Legea pentru organizarea Gendarmeriei Rurale”, care prevedea instituirea unui corp de pază şi ordine cu caracter militarizat în toate localităţile rurale din ţară.

607 vizite
Distribuie pe