Locale Altele
Vineri, 3 Aprilie 2020
Vin, 3 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un nou termen pentru deschiderea Policlinicii Vechi: decembrie
Florin Răchitan  - Joi, 27 Septembrie 2012

Trebuia sa fie gata înainte de alegerile din vară, apoi termenul de finalizare a fost amânat pentru această toamnă, dar se pare că ne va apuca iarna până la deschiderea Ambulatoriului II al Spitalului Judeţean Satu Mare, adică a Policlinicii Vechi, aşa cum o cunoaşte poporul. A fost suplimentat cu un milion de lei şi bugetul alocat pentru lucrări, ajungându-se acum la 6,6 milioane.

 

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, au vizitat joi dimineaţa şantierul de la Policlinica Veche, pentru a se pune la curent cu evoluţia lucrărilor. Ei au fost însoţiţi de responsabilii de coordonarea proiectului din cadrul Consiliului Judeţean, precum şi de managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, şi consilierul preşedintelui CJ pe probleme medicale, chirurgul Galajda Zoltan.


 

Potrivit raportului prezentat de dirigintele de şantier, a fost nevoie de lucrări suplimentare de consolidare a structurii clădirii, aşa se explică această nouă întârziere şi suplimentarea bugetului.
 

 

Până în prezent s-a efectuat termo şi hidro-izolaţia acoperişului tip terasă, s-au montat în interior reţelele electrice, de încălzire, precum şi cele sanitare. A fost instalată tâmplăria exterioară din aluminiu, geamurile de pe casa scărilor fiind din sticlă securizată. În interiorul clădirii s-au efectuat lucrări de desfacere a tavanelor false din mortar ciment, precum şi a pardoselilor şi a şapelor suport din toată clădirea.

 

S-au realizat tencuielile interioare, termoizolaţia exterioară, precum şi recompartimentările  realizate din pereţi de gips carton pe structură de aluminiu. Executantul a aprovizionat echipamentele necesare a fi montate. Stadiul lucrărilor realizate este de aproximativ 60%.

 

„Lucrările merg mai greu decât ne-am aşteptat, dar dar ritmul de muncă s-a înteţit în mod evident în ultimele luni şi facem tot posibilul ca până la începutul lunii decembrie să predăm sătmărenilor o instituţie medicală cu adevărat modernă, în care cetăţenii să aibă acces la servicii de cea mai bună calitate, în deplină siguranţă” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

1444 vizite
Distribuie pe