Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Contract pentru extinderea staţiei de epurare din Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 13 Noiembrie 2012

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a directorului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, Octavian Lazin, şi a directorului societăţii Apaserv, Ioan Leitner. primarul Dorel Coica a semnat marţi contractul privind extinderea staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Satu Mare.

Este vorba despre o investiţie de peste 22,6 milioane de lei, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu.

 

Prin acest contract, se extinde staţia de epurare astfel încât să se realizeze şi eliminarea nutrienţilor din apele uzate, în vederea conformării la standardele UE de tratare avansată a efluentului.

 

Grupul de firme care va executa lucrările în următoarele 22 luni este constituit dintr-o firmă românească din Piatra Neamţ, 3T Construct SRL, asociată cu firma germană Stulz Planaqua GmbH. Reprezentantul acestei asocieri, Viorel Pop (sătmărean de origine), a declarat că au experienţă în acest gen de lucrări, având contractate mai multe proiecte asemănătoare sau de anvergură mai mare în diferite oraşe din ţară, ceea ce reprezintă o garanţie a calităţii execuţiei.

 

Atât Dorel Coica, cât şi Adrian Ştef au asigurat contractantul că va beneficia de tot sprijinul autorităţilor locale şi judeţene în timpul derulării contractului, dar i-au atras atenţia că vor fi şi observatori foarte pretenţioşi şi vor avea grijă ca obiectivul investiţiei să corespundă tuturor standardelor de calitate la preluare.

1686 vizite
Distribuie pe