Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru mobil de comandă pentru situaţii de urgenţă
Veronica Hodas  - Marti, 27 Noiembrie 2012

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Someș” Satu Mare a fost prezentată marţi  autospeciala ce funcţionează ca centru mobil de comandă și control, dotat cu echipamente de specialitate și de comunicații aferente, achiziționat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentu intervenții în situații de urgență din Transilvania de Nord”.
 

 

La eveniment au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, inspectorul-şef ISU Satu Mare, col. Iulian Burz, și directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Nord-Vest, col. Gheorghe Strâmb, coordonatorul proiectului.

 

Scopul principal al Centrului de Comandă și Control Mobil este acela al scăderii timpului de operare și intervenție și creșterea eficienței operațiunilor de monitorizare, identificare, înștiințare, alarmare și intervenție în situații de urgență.

 

Acesta trebuie să realizeze monitorizarea și gestionarea în timp real a tuturor dispozitivelor și transmisiilor de comunicații, a aplicațiilor sistemelor de măsurare a efectelelor produse de dezastrul respectiv, a alarmărilor pentru fiecare situație specifică.

 

Centrul Mobil de comandă are dotări de ultimă generație. Echipamentele și facilitățile de care dispune această mașină sunt un sistem de recepție-transmisie de date prin satelit, un sistem de videoconferință, sistem de supraveghere video și o cameră video cu transmisie WIFI care poate fi amplasată până la 200 metri în fața autospecialei și transmite imagini reale din teren.
 

 

Mașina mai dispune de un sistem propriu de recepție TV prin satelit, care permite urmărirea tuturor canalelor TV recepțione în zonele dezastrelor, în timp ce un operator recepționează  informații din teren și le transmite către factorii de decizie.

736 vizite
Distribuie pe