Locale Altele
Sambata, 25 Noiembrie 2017
Sam, 25 Nov 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campanie de vaccinare controversată pentru elevele din Satu Mare
Leontina Volosciuc  - Vineri, 21 Noiembrie 2008

Peste 2.000 de eleve de clasa a IV-a din judeţul Satu Mare vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin, începând de luni, 24 noiembrie, când debutează campania de vaccinare la nivel naţional.

Vaccinarea nu este obligatorie, însă părinţii care refuză administrarea, vor trebui să dea o declaraţie pe propria răspundere.

Cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care se transmite pe cale sexulă prin infectare cu un virus, dar este o boală vindecabilă în proporţie de 100% dacă este depistată la timp. Cu toate acestea, la fiecare 18 minute o femeie moare în Europa din cauza maladiei, iar în lume, din două în două minute este înregistrat câte un deces din aceeaşi cauză.

Specialiştii consideră că vaccinul are eficienţă în prevenirea cancerului de col în proporţie de 98%, dacă este făcut de persoanele de sex feminin cu vârsta cuprinsă între  9-13 ani, înaintea primului contact sexual. Totuşi, în SUA şi în Europa au fost semnalate mai multe zeci de decese care pot fi puse în legătură cu complicaţiile apărute în urma administrării vaccinului.

România ocupă, de peste 30 de ani primul loc în Europa în privinţa deceselor cauzate de cancerul de col. Programul include şi teste gratuite pentru acest tip de cancer, adresate femeilor cu vârsta între 25 şi 64 de ani.

Tags: vaccin  cancer  col uterin  
903 vizite
Distribuie pe

Consilierul local Mihai Huzău cere lămuriri despre patinoar
Vineri, 24 Noiembrie 2017
Unul dintre schimburile de replici care au avut loc la ședința de joi...   continuare

Logica ”grofilor” din Primăria Satu Mare: Guvernul scade impozitele oamenilor, deci Primăria pierde bani, deci Primăria trebuie să ia bani de la oameni!
Joi, 23 Noiembrie 2017
Destul de timorați de prezența unui grup de vânzători în piețele din Satu Mare, care aflaseră că li se pregătește și lor creșterea tarifelor pentru mesele la care vând produse agricole, ”grofii” de la conducerea Primăriei Satu Mare au anunțat...   continuare

Modificările Codului Fiscal explicate de șeful Finanțelor
Joi, 23 Noiembrie 2017
Joi, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural condusă de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip.   continuare

PSD va vota contra majorării taxelor și impozitelor locale
Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Într-o replică surprinzător de rapidă la anunțul făcut de conducerea Primăriei Satu Mare cu privire la intenția de majorare a taxelor și impozitelor locale.   continuare

Primăria Satu Mare scumpește tot ce prinde: taxe, impozite...
Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Primarul Kereskenyi Gabor a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că are în vedere majorarea mai multor contribuții ale cetățenilor la bugetul local, pentru unele găsind pretextul că Guvernul face Revoluția Fiscală...   continuare