Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania „Tu decizi! Votează legal!” la Carei
Poliţia Satu Mare  - Joi, 29 Noiembrie 2012

Mesajul campaniei de informare „Tu decizi! Votează legal!” a fost promovat prin intermediul activităţilor preventive desfăşurate de poliţişti şi în rândul careienilor.
 

 

Poliţiştii de proximitate din Carei, alături de ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, au organizat o acţiune de responsabilizare a cetăţenilor cu drept de vot în municipiul Carei.

 

Au fost alese drept locaţii pentru prevenirea şi informarea cetăţenilor zonele aglomerate din oraş, frecventate de cât mai multe persoane, astfel încât să fie atins obiectivul urmărit prin derularea acestei campanii.
 

 

Au fost diseminate materiale informative, afişe şi fluturaşi, localnicii arătându-se interesaţi de informaţiile furnizate de poliţişti, solicitând chiar date suplimentare cu privire la normele legale ce reglementează desfăşurarea procesului electoral.

 

Careienii au aflat astfel că legea prevede pedepse privative de libertate în cazul votului ilegal, multiplu ori influenţat de mita electorală, cuantumul pedepsei închisorii fiind între 6 luni şi 5 ani, tentativa fiind, de asemenea, sancţionată.

 

Pentru informarea tuturor sătmărenilor cu privire la riscurile asumate în ipoteza încălcării dispoziţiilor legale, structurile M.A.I. din teritoriu vor continua acţiunile preventive şi în perioada următoare.

1264 vizite
Distribuie pe