Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Votul nu este de vânzare!
Poliţia Satu Mare  - Miercuri, 5 Decembrie 2012

Poliţiştii şi jandarmii sătmăreni s-au aflat din nou în mijlocul cetăţenilor, în pieţe şi în zona gării, pentru a-i informa că votul ilegal este sancţionat de lege cu pedepse privative de libertate.

 

Obiectivul urmărit de cadrele structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţ a fost acela de a promova mesajul campaniei de informare „Tu decizi! Votează legal!”, derulată la nivel naţional.
 

 

Jandarmii, poliţiştii de prevenire, de proximitate şi ai Biroului Transporturi au discutat cu cetăţenii cu drept de vot pe tema reglementărilor legale ce guvernează desfăşurarea unui proces electoral corect.
 

 

Au fost alese drept locaţii pentru distribuirea materialelor informative şi responsabilizare a cetăţenilor Piaţa de vechituri şi zona staţiei C.F.R. Satu Mare.

 

De-altfel, în aceste zile premergătoare scrutinului electoral călătorii vor primi la achiziţionarea biletului şi pliantul ce reaminteşte că votul ilegal, multiplu ori influenţat de mita electorală, este pedepsit cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, tentativa fiind, de asemenea, sancţionată.

 

Acţiunile de prevenire continuă în întregul judeţ, şi locuitorii din oraşul Ardud, spre exemplu, fiind informaţi de poliţişti cu privire la riscurile pe care şi le asumă încălcând prevederile legale.

1422 vizite
Distribuie pe