Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Secţie de Chirurgie Cardiovasculară inaugurată la Spitalul Judeţean
Florin Răchitan  - Joi, 6 Decembrie 2012

La o lună după ce a fost inaugurată noua secţie de Cardiologie, la acelaşi etaj al Spitalului Judeţean Satu Mare s-a inaugurat joi, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, o secţie de Chirurgie Cardiovasculară.
 


Investiţia realizată în mare parte din fondurile Consiliului Judeţean este un nou pas spre realizarea unui institut al inimii la Satu Mare, după modelul existent în marile centre universitare din ţară, o ambiţie declarată a preşedintelui CJ, Adrian Ştef.

 

De-altfel, unul dintre cei prezenţi la eveniment, senatorul Valer Marian, a remarcat că prin această investiţie, Satu Mare se înscrie în rândul celor cinci centru universitare din ţară care au asemenea secţii.

 

Secţia condusă de profesorul dr. Galajda Zoltan dispune de 6 paturi pentru specialitatea cardiovasculară, 4 paturi pentru terapie intensivă chirurgie cardiovasculară şi 6 paturi pentru compartimentul de terapie intensivă coronarieni, toate în saloane dotate cu aparatură ultramodernă şi mobilier şi amenajări de calitate.

 
Medicul coordonator a anunţat şi efectuarea primei operaţii pe cord la Satu Mare, asupra unui pacient sătmărean căruia i s-au făcut două bypass-uri şi i s-a montat o valvă aortică.


În legătură cu acest eveniment istoric la nivel local, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a remarcat ironic, făcând aluzie la sloganul electoral al adversarilor politici că „profesorul Galajda reporneşte inima sătmărenilor, nu alţii”.

 

Promotorul acestui proiect de pe vremea când conducea Consiliul Judeţean, actualul vicepreşedinte Csehi Arpad a declarat că înfiinţarea unei asemenea secţii la Satu Mare este o necesitate, având în vedere faptul că sătmărenii au cea mai mică durată medie de viaţă din ţară, mai ales din cauza bolilor cardiovasculare, de aceea este încântat de faptul că proiectul gândit de el a fost dus la bun sfârşit.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a anunţat că toţi locuitorii judeţului Satu Mare vor beneficia absolut gratuit de toate serviciile medicale ale secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, doar pacienţii din alte judeţe urmând să suporte cheltuielile spitalizării.
 

 

De asemenea, primarul Dorel Coica a anunţat că este dispus să asigure gratuit locuinţe de serviciu medicilor specialişti care vor veni să lucreze la Spitalul Judeţean Satu Mare.
 

5526 vizite
Distribuie pe