Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Echipamente de Robocop pentru jandarmii sătmăreni
Florin Răchitan  - Miercuri, 12 Decembrie 2012

Jandarmii sătmăreni au fost dotaţi recent cu echipament special, necesar îndeplinirii misiunilor de asigurare sau restabilire a ordinii publice, în urma unei investiţii de aproape 140.000 de lei.
 

 

Membrii echipelor de intervenţie ale jandarmilor au primit apărători pentru umeri, braţe, coate, antebraţe şi genunchi, tibie şi bocanci, combinezoane pentru intervenţie pe timp de vară, veste multifuncţionale, cagule şi port-carnete din piele.

 

Toate bunurile materiale au fost asigurate de operatori economici specializaţi şi autorizaţi, integral prin sistemul electronic de achiziţii publice.

 

Acestea au fost prezentate miercuri de comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, colonelul Gheorghe Avram, şi purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Camelia Lucuţ, în cadrul unei conferinţe de presă ce a succedat bilanţul prezentarea în faţa autorităţilor locale şi judeţene a bilanţului activităţii jandarmilor sătmăreni pe anul 2012.

 

Conform datelor din bilanţ, contribuţia adusă de jandarmii sătmăreni la menţinerea climatului de siguranţă a comunităţii s-a concretizat prin executarea a peste 5.325  misiuni specifice, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011. În ce priveşte efectivele utilizate în desfăşurarea acestor misiuni putem constata că acestea  au scăzut  cu  3 % faţă de anul trecut.

 

Pe genuri de misiuni, situaţia se prezintă astfel:  2.942  misiuni de menţinere a ordinii publice;  1.414  misiuni de asigurare a ordinii publice; 515  acţiuni de intervenţie; 324 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii; 130  misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere.

 

Conform prevederilor legale în vigoare, în anul 2012 Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare a asigurat paza şi protecţia unui număr de 18 obiective. Totodată jandarmii sătmăreni au asigurat paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori precum şi a transportului corespondenţei clasificate, astfel: 22 transporturi de produse cu caracter special în beneficiul I.J.J. Satu Mare şi 128 transporturi de bunuri şi valori.

 

În urma executării acestor misiuni, la nivelul I.J.J. Satu Mare, au fost constatate un număr de 205 fapte de natură penală şi 7.805 fapte de natură contravenţională.

 

În domeniul constatării contravenţiilor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 7.805  sancţiuni contravenţionale, înregistrându-se o creştere a acestui indicator cu 3.279 sancţiuni contravenţionale faţă de anul 2011, când s-au constatat şi aplicat 4.526 sancţiuni contravenţionale, adică un plus de  42%.

 

Prezent la conferinţa de presă, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, gr. mr. dr. Neculai Bontic a avut cuvinte de apreciere faţă de activitatea din acest an a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, declarând că acesta este o unitate reprezentativă în regiunea de nord-vest a ţării.

5861 vizite
Distribuie pe