Locale Altele
Luni, 30 Martie 2020
Luni, 30 Mar 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Răspuns la memoriul medicilor de la Spitalul Judeţean Satu Mare
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Luni, 14 Ianuarie 2013

Referitor la memoriul medicilor care operează în Blocul Operator Central al Spitalului Judeţean Satu Mare:

 

Conducerea Spitalului Judeţean şi Consiliul Judeţean Satu Mare ţinem să analizăm situaţia actuală a secţiilor chirurgicale prezentând starea de fapte şi analizând posibilităţile de remediere.

 

Secţia de Chirurgie Generală este cea mai mare secţie chirurgicală din judeţ (cu 80 de paturi) cu o echipă de chirurgi profesionişti, ea rezolvând pe lângă cazurile cronice, urgenţele chirurgicale de pe raza întregului judeţ, cu echipă de gardă permanentă de doi chirurgi. Cunoaştem situaţia legată de lipsa de spaţiu de pe secţie, precum şi pe cea legată de lipsa de cadre medii şi infirmiere.

 

De asemenea, ţinem să precizăm că este cunoscut volumul mare de activitate pe secţie şi în Blocul Operator unde se efectuează circa 3.000 de intervenţii pe an numai pentru chirurgie generală, ştiind că aici se desfăşoară intervenţii clasice cu grad mare de dificultate precum şi intervenţii laparoscopice (peste 7.000 de intervenţii laparoscopice din 1997).

 

Cunoaştem şi situaţia Blocului Operator, care, cu toate îmbunătăţirile şi dotările efectuate, se dovedeşte insuficient ca spaţiu. Funcţionează, practic, pe infrastructura anului 1973, suprafaţă care atunci deservea 3 secţii, iar acum pe lângă cele 3 secţii (chirurgie generală, ortopedie, obstetrică-ginecologie), aici mai activează încă 7 specialităţi (urologie, chirurgie plastică, chirurgie infantilă, chirurgie Buco Maxilo Faciala, ORL, chirurgie cardiacă, chirurgie vasculara periferică).

 

În aceste condiţii ştim că alcătuirea optimă a programului operator şi efectuarea ciclizărilor (dezinfecţiilor) este foarte dificilă. Dorim să precizăm că ne-am implicat în modernizarea şi reabilitarea unor secţii şi a blocului operator într-un ritm constant. Faptic, nu prin vorbe, şi dorim acest lucru în continuare. Nu puteţi să nu observaţi că într-un timp relativ scurt s-a făcut mai mult pentru spital decât în 20 de ani!

 

Prioritatea noastră pentru anul acesta este reabilitarea secţiei de chirurgie generală prin extensia ei, completarea saloanelor şi dotarea cu mobilier, aparatură şi instrumentar nou. De asemenea prioritară este reabilitarea secţiei ATI, unde ştim că medicii lucrează în condiţii dificile, precum şi a altor secţii chirurgicale (chirurgia plastică, chirurgie infantilă).

 

Blocul Operator Central a fost şi rămâne o prioritate, dorind modernizarea-reabilitarea în continuare şi a celorlalte săli, respectiv înfiinţarea a încă două săli de operaţie.

 

De asemenea, dorim unificarea chirurgiei cardiace şi chirurgiei vasculare periferice aseptice pe o secţie unică la etajul III, în noua şi moderna secţie înfiinţată. Cazurile de chirurgie vasculară septice vor rămâne în continuare, ca orice caz septic, în cadrul secţiei de chirurgie generală, izolate pe paturile septice ale acestei secţii. Aceste cazuri vor fi tratate în funcţie de necesitate de ambele specialităţi de chirurgie generală, respectiv chirurgie vasculară.

 

Aceste hotărâri rezultă din cerinţele general valabile de asepsie şi antisepsie din activitatea chirurgicală. Bineînţeles, secţia de chirurgie generală va trebui suplimentată cu spaţiu care să deservească acest deziderat.

 

Suntem deschişi dialogului, dorim dialogul în scop constructiv pentru evitarea situaţiilor conflictuale şi considerăm toate ideile bine venite.

 

La fel ca societatea, şi instituţiile medicale sunt în permanenţă schimbarea şi dorim ca acest lucru să fie în bine. Dorim să aplanăm disensiunile între medici şi conducere. Dorim o colaborare bună cu toţi medicii Spitalului Judeţean, ţelul nostru comun fiind vindecarea omului bolnav.

 

               Conducerea                                                                      Conducerea

Spitalului Judeţean de Urgenţă                                 Consiliului Judeţean Satu Mare

              Adrian Marc                                                                        Adrian Ştef

707 vizite
Distribuie pe