Locale Altele
Joi, 6 August 2020
Joi, 6 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Taxele şi impozitele locale se majorează cu 16% la Satu Mare
Veronica Hodas  - Luni, 28 Ianuarie 2013

În şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local, majoritatea aleşilor sătmărenilor au votat pentru majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16%, cu excepţia impozitului pe maşini, care rămâne neschimbat.

Consilierii locali au fost nevoiţi să se supună astfel prevederilor unei Ordonanţe a Guvernului, emisă în 23 ianuarie 2013, prin care toate localităţile ce înregistrează arierate mai vechi de 90 de zile sunt obligate să facă rost de bani în acest fel la bugetul local.

 

Având în vedere faptul că municipiul Satu Mare are nişte plăţi restante încă din perioada 2007 – 2008, sume aferente modernizărilor clădirii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, Consiliul Local s-a văzut în imposibilitatea de a pune aplicare promisiunea făcută de primarul Dorel Coica, aceea de a păstra taxele şi impozitele locale la valorile de anul trecut.

 

Astfel, vor fi majorate impozitele pe clădiri, taxele speciale, dar şi amenzile, însă sătmărenii vor plăti aceleaşi impozite pentru maşini cu care au fost obişnuiţi în anii trecuţi.

Majorarea taxelor şi impozitelor locale este, de fapt, o indexare a valorii acestora la nivelul inflaţiei, măsură pe care administraţiile publice locale le iau în mod obişnuit din trei în trei ani, iar la Satu Mare nu a mai avut loc o asemenea indexare din 2009 încoace.

 

Singurii care s-au opus „vehement” acestei majorări au fost reprezentanţii PD-L, Nicolae Şuta şi Cosmin Raţiu, care au cerut administraţiei locale să găsească alte surse de finanţare a bugetului local, însă proiectul de hotărâre a fost aprobat cu voturile tuturor celorlalţi consilieri locali şi intră în vigoare cu începere din 1 februarie 2013.

1184 vizite
Distribuie pe