Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grupare Europeană de Cooperare Teritorială pentru proiecte comune
Veronica Hodas  - Marti, 5 Februarie 2013

Dupa o prima intalnire care a avut loc in urma cu doua saptamani la Nyiregyhaza, presedintii consiliilor judetene Satu Mare si Szabolcs-Szatmar-Bereg, Adrian Stef, respectiv Sesztak Oszkar, s-au intalnit din nou, marti la Satu Mare, pentru a pune la punct detaliile infiintarii Grupului European de Cooperare Teritoriala. Delegatia din Ungaria i-a mai avut in componenta pe vicepreşedintele Kovacs Sandor şi consilierul pe probleme internationale Majorne Laszlo Brigitta.

 

Cei doi presedinti de consilii judetene au cazut de acord asupra necesitatii infiintarii Gruparii Europene de Cooperare Teritoriala (GECT), aceasta urmand sa fie o structura prin care cele doua judete vor putea accesa mai usor fonduri europene, chiar si din alte programe ale UE, nu neaparat cele transfrontaliere.

 

Adrian Stef a anuntat domeniile de interes comun in care cele doua judete vor colabora in viitor: sănătatea, învățământul, turismul, serviciile sociale, cultura si transportul.

Proiectul prioritar ramane realizarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare – Nyiregyhaza, pentru care conducerile celor doua judete vor face lobby la guvernele proprii.

 

De-altfel, la sfarsitul lunii, cei doi presedinti de consilii judetene se vor intalni la Budapesta pentru a finaliza formalitatile de infiintare a GECT.

„Mă bucur că am reușit să dăm un elan nou acestei cooperări. Ambele județe s-au confruntat cu aceeași problemă, sunt departe de centrele importante. Am reușit să implementăm mai multe proiecte cu succes împreună cu partenerii români și sperăm să fie așa și în perioada 2014-2020” - a declarat presedintele Consiliului Judetean Szabolcs-Szatmar-Bereg, Sesztak Oszkar.

913 vizite
Distribuie pe