Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Instructaj pentru alegeri
Lorena Georgi  - Marti, 25 Noiembrie 2008

Pregătirile pentru alegerea candidaţilor la Camera Deputaţilor şi a Senat, care se vor desfăşura duminică, au intrat în linie dreaptă.
 

După primele etape în care s-a desfăşurat instructajul preşedinţilor secţiilor de votare la Carei şi Negreşti-Oaş, azi a venit rândul celor din municipiul Satu Mare. Sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean a fost azi arhiplină, fiind prezenţi aproape 400 de preşedinţi de secţii de votare si locţiitorii acestora.

 

Din partea autorităţilor au participat preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Teofil Bolduţ, şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Eugen Chioran, şi consilierul juridic Sebastian Domuţ.

 

Cei prezenţi au fost informaţi despre atribuţiile pe care le au în calitate de preşedinţi, respectiv locţiitori ai secţiilor de votare. Cu trei zile înainte de data alegerilor, aceştia vor primi de la primării listele electorale. Spre deosebire de alegerile locale, aceste liste nu vor fi afişate. Cu două zile înainte de data votării, preşedinţii secţiilor de votare vor primi buletinele de vot, ştampilele şi alte materiale necesare desfăşurării procesului de votare.

 

O noutate care le-a fost comunicată celor prezenţi se referă la faptul că membrii secţiilor de votare vor ştampila buletinele de vot în dimineaţa alegerilor şi nu în seara de dinainte, cum s-a procedat până acum. Pe lângă instructaj, preşedinţii celor 188 de secţii de votare din municipiul Satu Mare şi localităţile arondate au primit telefoanele de serviciu şi broşurile cu reglementări privind Alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, elaborate de Autoritatea Electorală Permanentă.

 

Peste 500 de poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi şi poliţişti comunitari vor asigura liniştea şi ordinea publică, cu ocazia alegerilor parlamentare din data de 30 noiembrie. Aceştia vor asigura paza celor peste 300 de secţii de votare din judeţ.

Tags: instructaj  alegeri  presedinti  sectii votare  
1822 vizite
Distribuie pe