Locale Altele
Marti, 28 Ianuarie 2020
Marti, 28 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pistoale cu aer comprimat confiscate de polițiști
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 15 Mai 2013

Trei sătmăreni sunt anchetaţi de poliţişti în cadrul unor dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de deţinere şi uz fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fapte prevăzute de Legea 295/2004.


Un prim asemenea caz a fost instrumentat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au identificat asupra a doi suspecţi - Attila G., de 37 de ani şi Gheorghe G., de 33 de ani, din Livada – o armă cu aer comprimat, de calibru
4,5 mm. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că arma era deţinută fără drept de suspecţi, pe numele acestora întocmindu-se acte premergătoare începerii urmăririi penale.


Şi poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală, verificând modul în care sunt respectate normele legale ce reglementează regimul armelor şi muniţiilor, au depistat un localnic de 36 de ani, din Sanislău, care deţinea fără drept o armă cu aer comprimat, calibru
4,5 mm. Pe parcursul anchetei, Zoltan R. a invocat că a achiziţionat arma de la o persoană necunoscută cu domiciliul în Ungaria, neputând prezenta documentele de provenienţă.

Totodată, s-a stabilit în urma verificărilor, că bărbatul a făcut uz de armă neletală, fără drept, în cursul lunii septembrie 2012, în curtea locuinţei sale, când a tras de mai multe ori asupra unei ţinte improvizate.


Arma, precum şi cele 10
alice de plumb aferente, au fost ridicate de poliţişti în vederea expertizării acesteia. Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de deţinere şi uz fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării.        

 

 

 

610 vizite
Distribuie pe