Locale Altele
Marti, 28 Ianuarie 2020
Marti, 28 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Focuri de armă și captură de 60.000 pachete de țigări în Cămărzana
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Duminica, 27 Octombrie 2013

La nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş s-a declanşat, vineri, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

 


Astfel, în jurul orei 14.00, oamenii legii au observat, un grup de persoane care au trecut frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Cămârzana, transportând în spate, colete voluminoase.

 

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite.

 

Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile verbale, polițiștii au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

 

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a trei persoane, un cetăţean ucrainean şi doi români, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 120 colete ambalate în folie de culoare neagră.

 

Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii, acestea fiind Ivanovici M. de 47 de ani din Ucraina, Ioan Z. de 61 de ani şi Iacob Z., de 32 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare.

 


În urma inventarierii coletelor de către o echipă operativă, s-a stabilit că cele 120 colete conţin 60.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 534.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Drept urmare, sătmăreanul Ioan Z. şi cetăţeanul ucrainean sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar Iacob Z. pentru complicitate la contrabandă.

 

Totodată, cele trei persoane implicate în activitatea infracţională au fost reţinute, conform legii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de le lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
877 vizite
Distribuie pe