Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Iovan is back ! A țepuit trei patroni cu un sfert de miliard.
Poliția Satu Mare  - Duminica, 10 Noiembrie 2013

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat în flagrant şi au reţinut vineri  un bărbat de 25 de ani, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, instanţa dispunând ulterior arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Tânărul a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni, eliberat din Penitenciar în aprilie 2013, dar şi-a reluat de îndată activitatea infracţională, apelând la acelaşi mod de operare.

           

Poliţiştii de investigare a fraudelor au cooperat în derularea anchetei cu poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Satu Mare, beneficiind totodată de sprijinul de specialitate al ofiţerilor S.I.P.I. Satu Mare. Cercetările au fost coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

           

Iovan Fogarasi, de 25 de ani, a acţionat de fiecare dată după acelaşi plan: contacta telefonic reprezentanţii unor societăţi comerciale şi, pretinzând că este angajat al Consiliului Judeţean, se arăta interesat de achiziţionarea unor produse pentru casele de copii.

Astfel, a reuşit să primească, în numele instituţiei, produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ori biciclete pentru copii, paleţi de lemne, fără a mai achita ulterior contravaloarea bunurilor. Toate aceste produse au fost mai apoi valorificate de suspect, care şi-a însuşit sumele de bani astfel obţinute.

 

Într-un alt caz, tânărul a solicitat şi a obţinut sume de bani, pretextând că acestea sunt necesare unor copii bolnavi de cancer, ce necesită tratament medical de urgenţă la Bucureşti. Pentru a crea aparenţa unor operaţiuni legale, Iovan F. a promis şi încheierea unui contract de sponsorizare cu respectiva societate, act care, desigur, nu a mai fost perfectat.

 

Din probele administrate până în acest moment, poliţiştii au stabilit că au fost prejudiciate cu sume de peste 25.000 lei trei societăţi comerciale, însă există indicii temeinice care atestă faptul că au mai fost înşelate şi alte persoane ori firme.

 

Pentru ca suspectul să răspundă penal de toate faptele comise, poliţiştii adresează un apel tuturor persoanelor ce au fost înşelate de Iovan Fogarasi să formuleze plângeri penale şi să furnizeze informaţiile deţinute cu privire la activitatea infracţională a acestuia.

2054 vizite
Distribuie pe