Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Genţi pline cu artificii şi petarde, confiscate la graniţă
Lorena Georgi  - Duminica, 21 Decembrie 2008

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează patru persoane în bagajele cărora, la intrarea în ţară, au fost descoperite artificii şi petarde.
 
Cele patru persoane au fost prinse în ilegalitate vineri la Petea, respectiv Halmeu. Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie, aceasta din urmă fiind depistată cu cea mai mare cantitate de petarde, 30 de cutii.

Primul dintre cei identificaţi este un român stabilit în Cehia, care a declarat că a achiziţionat pocnitorile din ţara respectivă pentru a le folosi în perioada sărbătorilor de iarnă, fără să cunoască faptul că aceste artificii sunt interzise în România.


Nu la fel de bună explicaţie au găsit doi bărbaţi din Turţ, respectiv Medieşu Aurit, care au cumpărat artificii din străinătate pentru a le folosi de Revelion în ţară. Ultima persoană prinsă vineri cu petarde asupra sa este o maramureşeancă, în ale cărei bagaje poliţiştii de frontieră au descoperit 30 de cutii de petarde, cumpărate din Ucraina.

Cei patru s-au ales cu câte un dosar penal, fiind cercetaţi pentru tentativă la contrabandă calificată şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Tags: petarde  artificii  granitza  
1561 vizite
Distribuie pe