Locale Altele
Joi, 29 Septembrie 2022
Joi, 29 Sept 2022
Bilanţ pe decembrie: zece accidente rutiere cu 11 morţi
Lorena Georgi  - Duminica, 21 Decembrie 2008

Nu mai puţin de 11 persoane, şase bărbaţi şi cinci femei au murit în cursul acestei luni în judeţul Satu Mare, ca urmare a unor accidente rutiere.
 
Majoritatea evenimentelor rutiere s-au petrecut din cauza unor traversări neregulamentare ale drumurilor publice.

Şirul tragediilor a fost deschis pe 2 decembrie, când în afara localităţii Oraşu Nou a fost grav accidentată o femeie, care ulterior a murit la spital. În prima vineri din luna decembrie, alte două persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere. La intrarea în localitatea Decebal,  o femeie de 49 de ani, profesoară la Liceul Economic, a fost lovită de şoferul unui autoturism care circula regulamentar. Cei de la Poliţia Rutieră spun că femeia  a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. La nici 15 minute după acest accident, în localitatea Valea Vinului a murit un bărbat de 38 ani, lovit de o maşină.

La câteva zile, o femeie de 62 de ani a fost accidentată mortal de un jeep condus de un austriac. Evenimentul rutier a avut loc la câţiva metri de vama Petea. O altă femeie, o pensionară în vârstă de 72 de ani, a murit vineri, 12 decembrie, după ce a fost acroşată de un autoturism condus de un brăilean. Accidentul s-a petrecut seara, la intrare în localitatea Culciu Mic. Femeia apucase să-şi ridice pensia, apoi a trecut strada pentru a ajunge la magazinul situat vis-a-vis de locuinţa sa. În acel moment a uitat să se asigure, fiind acroşată de autoturismul care gonea cu viteză.

Ziua cea mai neagră a fost sâmbătă, 13 decembrie, când la Ardud au murit două persoane, soţ şi soţie. În aceeaşi zi, în localitatea Pişcolt, un bărbat de 64 de ani, care circula cu bicicleta, a fost accidentat mortal de un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani. Potrivit poliţiştilor, la ieşire din curtea casei în care locuia, biciclistul nu a acordat prioritate maşinii care circula regulamentar.


Un alt bărbat din oraşul Ardud şi-a găsit sfârşitul luni, 15 decembrie, după ce, beat fiind, a căzut în faţa unui autoturism. Şi un angajat al unei societăţi de pază din Satu Mare a murit vineri, 19 decembrie, după ce a fost lovit de un automarfar ce transporta furaje de la Mateszalka spre Vetiş.

Sâmbătă seară, o altă persoană, un biciclist de 49 de ani din Lazuri a murit după ce a fost lovit de un autoturism condus regulamentar. Victima circula cu bicicleta pe partea carosabilă, fără ca aceasta să fie echipată corespunzător şi fără a purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

Tags: bilant  accidente  decembrie  
7908 vizite
Distribuie pe