Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Poliţiştii continuă acţiunile de combatere a evaziunii fiscale
Poliția Satu Mare  - Luni, 25 Noiembrie 2013

La Satu Mare, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sprijiniţi de poliţişti rutieri şi de siguranţă publică, continuă acţiunile de prevenire a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale jucării, obiecte de sezon .

 

Se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri de import, a plăţii T.V.A. intracomunitare şi se controlează documentele de transport, urmărind ca acestea să fie conforme cu realitatea datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate . Sunt verificate, de asemenea, societăţile comerciale şi depozitele, pentru a stabili circuitele şi operaţiunile efectuate de agenţii economici.

 

În contextul acestor acţiuni, a fost depistat de echipajele mixte de poliţişti un maramureşean de 22 de ani, care a intrat în ţară prin Vama Petea, transportând cu autovehiculul peste 2.600 de kg de legume şi peste 800 kg mere.  Mădălin P. a prezentat însă organelor de control documente false, şi anume un borderou de achiziţie fals, privind achiziţionarea produselor din Polonia.

 

Întreaga cantitate de fructe şi legume a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul este anchetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

1104 vizite
Distribuie pe