Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii sătmăreni au confiscat peste 24.000 de petarde
Poliția Satu Mare  - Vineri, 10 Ianuarie 2014

Peste 30 de infracţiuni au fost constatate de poliţiştii sătmăreni în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii 2013”.

Au fost confiscate peste 24.000 de petarde şi 62 de baterii de artificii şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

În cadrul acţiunii naţionale “Foc de Artificii” poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au efectuat peste 80 de controale şi au organizat 30 de acţiuni pentru a atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

În urma acestor acţiuni au fost constatate 32 de infracţiuni şi au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 lei. 

De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 24.335 petarde din categoriile I şi  II şi 62 de baterii artificii din clasele II şi III.

Acţiunea “FOC DE ARTIFICII” a fost declanşată, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, pentru prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2013/2014. 

În acest sens s-au desfăşurat controale la societăţile comerciale autorizate pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. 

605 vizite
Distribuie pe