Locale Altele
Luni, 27 Ianuarie 2020
Luni, 27 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor de țigări
ITPF Sighetu Marmaţiei  - Marti, 14 Ianuarie 2014

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negrești Oaş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, în cadrul căreia au descoperit 24.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 214.000 lei.

Luni, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, judetul Satu Mare, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 09.30, oamenii legii au observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Moişeni, transportând în spate, colete voluminoase. 

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin.

Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile verbale, polițiștii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unei persoane, un cetăţean român, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 48 colete ambalate în folie de culoare neagră.

Cu ajutorul câinelui de urmă, lucrătorii noştri au mai descoperit şi reţinut un cetăţean ucrainean.

Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului vecin, SPF Sarasău, județul Maramureș, au acţionat în sprijinul colegilor de la SPF Negreşti Oaş, reuşind interceptarea contrabandiştilor in apropierea frontierei cu Ucraina. 

Deoarece cei in cauza au devenit agresivi, atacându-i pe poliţiştii de frontieră cu bâte şi lemne, polițiștii de frontieră au executat, conform legii, zece focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se astfel imobilizarea și reţinerea a doi cetăţeni ucraineni. 

Celelalte persoane au fugit pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene, care au comunicat ca, in urma investigatiilor, au retinut 3 cetateni ucraineni si au depistat 15 colete cu tigari. 

Cele patru persoane retinute de politistii de frontiera români au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii, acestea fiind Vasisle S., de 37 ani, domiciliat în judetul Maramures, I. H. de 17 ani, Mzhailovyci K. de 25 ani şi Ivanovyci P. de 37 ani, domiciliaţi în Ucraina.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de  24.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 214.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să fie prezentaţi Parchetului de le lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. 

525 vizite
Distribuie pe