Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cinci pakistanezi au încercat să iasă ilegal din România
Leontina Volosciuc  - Luni, 5 Ianuarie 2009

Cinci cetăţeni pakistanezi, solicitanţi de azil în ţara noastră, au încercat să iasă ilegal din România, cu ajutorul unor călăuze de origine cehă.
 
Cei cinci au fost depistaţi în data de 30 decembrie la Petea, la aproximativ 800 de metri de frontiera cu Ungaria. Poliţiştii care le-au verificat documentele au descoperit că pakistanezii cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani sunt solicitanţi ai statutului de azilant în ţara noastră, patru dintre aceştia având asupra lor documente temporare de identitate eliberate de Centrul de Cazare şi Proceduri din Şomcuta Mare.

Pakistanezii au declarat poliţiştilor că vroiau să ajungă în Italia. Cele două călăuze de origine cehă trebuiau să-i transporte până în apropierea frontierei cu Ungaria şi să-i călăuzească peste frontiera verde până pe teritoriul statului vecin.

Celor cinci cetăţeni pakistanezi le-au fost întocmite dosare penale pentru tentativă la ieşirea din
ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi au fost predaţi Centrului de Cazare şi Proceduri Pentru Solicitanţii Statutului de Azilant Şomcuta Mare. Şi cele două călăuze de origine cehă s-au ales cu dosare penale pentru trafic de migranţi, ei fiind cercetaţi în stare de libertate. 

Tags: pakistanezi  prinsi  granita  
889 vizite
Distribuie pe