Locale Altele
Joi, 24 Septembrie 2020
Joi, 24 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de pietre de mină fără documente, depistate la graniţă
Poliția de Frontieră  - Marti, 22 Iulie 2014

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat 249 pietre de mină pe care un băimărean intenționa să le transporte în Austria, fără a deține documentele legale pentru scoaterea lor din tara.

Luni, în jurul orei 14, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară, la volanul unui  autovehicul marca Ford Tranzit, Laszlo V, în vârstă de 42 de ani, din județul Maramureș.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au descoperit în autovehicul 20 de lăzi din plastic în care se aflau 249 pietre de mină de diferite compoziții, forme și dimensiuni.

Bărbatul a declarat că a cumpărat obiectele de la o societate comercială din Baia Mare și urma să le transporte până în Austria, unde ar fi dorit să participe la o expoziție, insa nu detinea toate documentele legale in acest sens.

Astfel, având in vedere că obiectele ar putea face parte din Patrimoniul National, soferul trebuia sa prezinte, conform legii, documente pentru scoaterea lor din tara (certificat de export temporar sau definitiv, certificat din care sa reiasă faptul că pietrele de mină nu fac parte din Patrimoniul Național Cultural Mobil, dar și acord de mediu pentru exportul florilor de mină, eliberat de Ministerul Mediului şi Schimbarii Climatice), acte pe care bărbatul nu le deținea.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă la infracțiunea de efectuare de operațiuni de export ilegal, iar cele 249 pietre de mină au fost ridicate în vederea stabilirii, de către un expert autorizat, a valorii și apartenenței la Patrimoniul Național Cultural Mobil.

485 vizite
Distribuie pe