Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Jandarmii au efectuat 320 de misiuni în luna septembrie
Jandarmeria Satu Mare  - Joi, 9 Octombrie 2014

În cursul lunii septembrie, jandarmii sătmăreni au contribuit la climatul de siguranţă al comunităţii  sătmărene, prin executarea unui număr de peste 320 misiuni, dintre care: 241 pentru menţinerea ordinii publice  în sistem integrat cu poliţia; 40 pentru asigurarea ordinii publice; 27 intervenţii la solicitări prin apel telefonic și 9  acţiuni în cooperare cu alte instituţii, care au dus la constatarea a 182 fapte de natură contravenţională şi 25 fapte de natură penală, cu 24 de autori surprinşi în flagrant.

Dintre faptele de natură penală instrumentate de jandarmi, şi  care au dus la întocmirea actelor de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiuni, amintim diferite furturi,  comerţ cu mărfuri contrafăcute, port de obiecte periculoase şi altele.

Referitor la faptele de natură contravenţională- tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocare de scandal, refuz de legitimare sau consum de băuturi alcoolice în locuri publice, scandaluri în familie, încăierări-precizăm că  în luna septembrie au fost aplicate 51 avertismente scrise şi 131 amenzi contravenţionale, în valoare de 35.250 lei.

S-au efectuat misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul  sărbătorilor laice, religioase și alte manifestări precum -  Ziua Cooperării Europene, Ziua Recoltei, Festivități dedicate muzicii stradale, Zilele localității Doba, Festivalul Porumbului de la Domănești,  Ziua Eqvestră de la Foieni,  Caravana Scrimei Românești.

Echipajele de jandarmerie au acţionat cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii, să solicite ajutor în caz de urgenţă, celei mai apropiate patrule de ordine publică sau să sune la apelul 112.

772 vizite
Distribuie pe