Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Contrabandişti opriţi cu focuri de armă la graniţa cu Ucraina
Leontina Volosciuc  - Marti, 3 Februarie 2009

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au fost nevoiţi să folosească armamanetul din dotare pentru a reţine opt contrabandişti - şapte  ucraineni şi un român - care încercau să introducă ilegal în ţară 21 baxuri de ţigări cu 10.500 pachete de ţigarete.

Cei şapte cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera au fost depistaţi luni seara la Halmeu. Înainte de a-i prinde, poliţiştii au observat un camion care s-a deplasat dinspre localitatea Porumbeşti spre frontieră, cu farurile stinse, şi care a oprit în apropierea graniţei. Frontieriştii au mai observat un bărbat care supraveghea atent împrejurimile şi l-au legitimate pe acesta. Aşa au descoperit că tânărul Laszlo T. din Halmeu avea misiunea de a supraveghea zona şi de a informa grupul de contrabandişti ucraineni în cazul în care poliţiştii de frontieră şi-ar fi făcut apariţia.

În momentul în care cele şapte persoane au trecut ilegal graniţa din Ucraina în România, poliţiştii i-au somat verbal să se oprească, însă aceştia au ignorat ordinul, iar frontieriştii au fost nevoiţi să tragă trei focuri de armă în plan vertical. Ucrainenii au abandonat marfa şi au încercat să fugă spre teritoriul ţării vecine, însă au fost prinşi. Ei au declarat poliţiştilor că pentru fiecare bax de ţigări transportat urmau să primească de la un conaţional câte 10 dolari.

Pe numele celor şapte ucrainieni au fost întocmite dosare penale pentru contrabandă şi intrare în
ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Laszlo T. din Halmeu s-a ales cu dosar penal pentru complicitate la contrabandă. Cei opt urmează să fie  prezentaţi Parchetului în vederea luării măsurilor ce se impun. Ţigările în valoare totală de 45.150 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Tags: contrabandisti  arme  granita  ucraina  
1704 vizite
Distribuie pe