Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Anul acesta se închid gropile de gunoi de la Carei, Negreşti şi Tăşnad
Veronica Hodas  - Vineri, 30 Ianuarie 2015

Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Managemant al Deșeurilor din Județul Satu Mare are ca scop asigurarea preluării, prelucrării și eliminării finale a deșeurilor nepericuloase din toate localitățile județului Satu Mare.

Directorul acestei instituții, Claudiu Ardelean, a prezentat vineri, bilanțul anului 2014 în cadrul unei conferințe de presă și a subliniat că veniturile proprii au crescut față de anul 2013.

Obiectivele propuse pe anul trecut au fost îndeplinite în proporție de 100%, iar printre acestea se numără: menținerea finanțării SPASIMD integral din venituri proprii, proiectarea sistemului de colectare a gazului, execuția puțurilor de gaz, aparatură laborator, amenajarea unui spațiu de laborator conform ISO 17025, debitmetru ape uzate DN 110, sistem integrat de benzi la stația de sortare.

Anul trecut, SPASIMD a colectat 70.874,44 tone de deșeuri nepericuloase, amestecate – 53.909.46 tone și fracție uscată 606 tone.

Claudiu Ardelean a declarat că anul acesta se dorește achiziționarea unui buldozer, din venituri proprii, utilaj cu care se va face economie de 1,5 miliarde lei vechi pe an. Acest buldozer se va folosi pentru nivelarea deșeurilor de pe Celula nr. 1 și efectuarea acoperirilor zilnice cu pământ impuse prin Autorizația de Mediu nr. 130NV din 21.10.2011.

Buldozerul se va mai folosi pentru ridicarea drumului de acces pe platforma de depozitare permanentă.

Pe lângă acesta, SPASIMD își va achiziționa și o remorcă pentru transportul bunurilor voluminoase în funcție de nevoile serviciului. Această remorcă are două axe și va fi atașată microbusului aflat în dotare.

Prezent la conferința de presă, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a declarat că anul acesta închiderea gropilor ecologice de la Negrești-Oaș, Carei și Tășnad sunt o prioritate, iar pentru acest obiectiv vor fi alocați 6.000.000 lei.

965 vizite
Distribuie pe