Locale Altele
Vineri, 20 Septembrie 2019
Vin, 20 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a lansat campania de prevenire a traficului de persoane
Poliția Satu Mare  - Joi, 5 Martie 2015

Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului şi o atingere adusă demnităţii şi integrităţii fiinţei umane.

Având în vedere faptul că în anul 2015 una dintre priorităţile Poliţiei Române este „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare în colaborare cu Centrul Regional Oradea din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Satu Mare, au demarat campania „Banii nu înseamnă totul”, dedicată tinerilor, campanie care vizează reducerea riscului de victimizare a elevilor prin informarea acestora cu privire la acest fenomen.

În cadrul activităţilor cu caracter preventiv – informativ derulate la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare, comisar de poliţie Săndulescu Simona din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu comisar şef de poliţie Ungur Gheorghe, preot dr. Boloş Cristian şi inspector şcolar Miclăuş Nicolae au adus în atenţia elevilor şi cadrelor didactice câteva din caracteristicile fenomenului de trafic de persoane cum ar fi factorii de risc şi consecinţele victimizării, modalităţi de manifestare a traficului de persoane, care sunt paşii de urmat pentru a nu deveni victime şi câteva exemple reale din anii anteriori.

Întâlnirea cu elevii a fost una inter-activă, ei  manifestând interes faţă de subiectele discutate şi demonstrând că au cunoştinţe despre această temă şi că realizează care este impactul psihologic  şi efectele legale pe care acest fenomen le implică.

Campania ,,Banii nu înseamnă totul!” continuă şi în perioada următoare, informaţiile oferite de specialişti celor aflaţi la vârsta experimentelor, venind să completeze informaţiile privind traficul de persoane.

 

451 vizite
Distribuie pe