Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
DNA anchetează poliţişti sătmăreni
DNA   - Miercuri, 11 Martie 2015

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2013-2015.

În cursul zilei de 11 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în opt locații situate în județul Satu Mare, din care una este sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Se pare că vizaţi sunt adjunctul şefului IPJ Satu Mare, Liviu Tăut, şi şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, Mircea Roman. La orele amiezii, Liviu Tăut a ajuns la sediul Poliţiei, fiind însoţit de doi procurori DNA. El a fost audiat împreună cu mai mulţi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Băimăreanul Liviu Tăut şi-a început cariera în 1987 şi a activat până în 2005 în cadrul Poliţiei Maramureş, ajungând până în funcţia de inspector-şef adjunct.

Atunci a fost numit şef al IPJ Satu Mare, iar de numele lui se leagă „Scandalul Ţânţaş”, după ce poliţiştii aflaţi sub conducerea lui au făcut parcă tot posibilul „să-l scape” pe fiul miliardarului negreştean care provocase un accident mortal la ieşirea din Ciuperceni, în 2008.

În urma scandalului s-a găsit un „ţap ispăşitor” în persoana purtătoarei de cuvânt a poliţiei sătmărene, care a fost transferată în alt post, iar chestorul Liviu Tăut a fost propus pentru demitere de către ministrul de Interne de atunci, Cristian David, însă a scăpat deoarece, între timp, acesta din urmă a fost retras din Guvern.

La scurt timp după incident, Liviu Tăut a fost „promovat” rector al Academiei de Poliţie din Bucureşti, apoi în funcţia de director al Casei de Pensii a Ministerului de Interne, pentru ca în 2013 să revină în structura de conducere a IPJ Satu Mare, ca prim-locţiitor al comandantului.

Acum el este suspectat că „ar fi acoperit” unele fraude economice comise de administratorii mai multor firme, iar pentru „a închide ochii” ar fi beneficiat de foloase materiale necuvenite. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

2905 vizite
Distribuie pe