Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Primarul și ortodocșii din Crucișor au furat din Biserica Greco-Catolică
Poliția Satu Mare  - Duminica, 14 Iunie 2015

IPJ Satu Mare a fost sesizat, sâmbătă, la ora 9.35, prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către preotul greco-catolic S. Dorin din localitatea Crucișor, despre faptul că aproximativ 15 credincioși ortodocși din localitate, împreună cu primarul A. Florinel au intrat în Biserica Greco-Catolică și sustrag bunurile din lăcaș.

La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Valea Vinului și jandarmi, care au stabilit că cele sesizate se confirmă.

În fața bisericii au fost identificați aproximativ 15 credincioși ortodocși și primarul din localitate, care într-un tractor cu două remorci aparținând primăriei, au încărcat băncile din biserică, iar în fața lăcașului de cult s-au găsit restul de obiecte de cult scoase din biserică.

Totodată s-a stabilit faptul că între Parohia Greco-Catolică și cea Ortodoxă nu există nici o înțelegere sau sentință definitivă privind bunurile Parohiei Greco-Catolice.

În urma intervenției polițiștilor și jandarmilor, conflictul dintre cele două culte a fost mediat. Cultul ortodox a fost de acord să restituie băncile sustrase cultului religios greco-catolic, ocazie cu care s-a constatat lipsa a trei bănci, iar restul de 26 au fost introduse de către reprezentanții cultului greco-catolic în biserică.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și distrugere.

 

1011 vizite
Distribuie pe