Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Furt de energie electrică
Jandarmeria Satu Mare  - Marti, 30 Iunie 2015

Jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil au participat, luni, în colaborare cu angajaţi ai S.C. Electrica S.A. la o acţiune comună pe linie de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică, în  municipiul  Satu Mare.

Cu acest prilej, jandarmii împreună cu lucrătorii de la S.C. Electrica S.A. au constatat că, la un imobil se sustrage energie electrică  fără a fi contorizată.  Astfel, s-a constatat că, instalaţia de alimentare cu energie electrică a consumatorului prezintă modificări neautorizate ce constau în legarea directă fără aparat de măsură, iar persoana care locuiește la acel imobil sustrage astfel energie electrică.

Persoana în cauză a fost identificată ca fiind Erika S. din Satu Mare.

Pe numele celei în cauză au fost întocmite actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiuni de „deteriorare a echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate şi  ”Furt”, fapte prevăzute şi sancţionate de  articolul  92 alin. 1, din Legea nr.123 din 10.07.2012  „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” şi art. 228 Cod Penal.

856 vizite
Distribuie pe