Locale Altele
Marti, 17 Septembrie 2019
Marti, 17 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ţigări în valoare de 154.500 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
ITPF Sighetu Marmației   - Duminica, 2 August 2015

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu tutun, cantitatea de 18.630 pachete ţigări, în valoare de peste 154.000 lei.

Ţigările au fost confiscate, doi cetăţeni români, un bărbat din Maramureş şi o femeie din Satu Mare, sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră.

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, jud. Satu Mare împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, oamenii legii au depistat şi identificat pe raza localităţii Lazuri, jud. Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Pasat, care se afla staţionat pe un teren agricol din localitate şi despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

În autoturism se afla un bărbat care în urma identificării s-a stabilit că este cetăţeanul român Flaviu C. de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma controlului asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj, trei colete voluminoase în care erau ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii coletelor s-a constatat că este vorba de 1.130 pachete ţigări, în valoare de peste 5.000 lei.

La scurt timp, lucrători din cadrul aceloraşi structuri, au depistat şi oprit în trafic, un alt autoturism, de aceeaşi marcă, pe comunicaţia Lazuri - Satu Mare, condus de către Monica L. de 33 de ani, domiciliată pe raza jud. Satu Mare.

Şi în acest autoturism, lucrătorii noştri au descoperit, în portbagaj, șapte pungi care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, asupra cărora femeia nu avea documente de provenienţă.

În urma inventarierii ţigărilor, s-a stabilit că este vorba de 1.000 pachete ţigări, în valoare de 4.500 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismele Volkswagen Pasat au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

503 vizite
Distribuie pe