Locale Altele
Miercuri, 26 Februarie 2020
Mie, 26 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Contrabandă de țigări cu motodeltaplanul
Poliția de Frontieră  - Vineri, 7 August 2015

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană în urma cărora au fost descoperite și confiscate 14.800 pachete țigări în valoare de peste 130.000 lei.

Într-unul din cazuri, țigările au fost transportate peste frontieră cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, în prezent cercetările fiind efectuate în comun cu autoritățile statului vecin pentru depistarea persoanelor implicate.

Joi, în jurul orei 4.00, politiștii de frontieră de pe raza jud. Satu Mare au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care s-a deplasat peste linia de frontieră, din Ucraina în România, după care s-a intors pe teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea și cercetarea zonei de pe traseul aparatului de zbor, iar într-un lan de porumb, de pe raza localității Turulung, jud. Satu Mare, au fost descoperite 20 de colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 10.000 pachete tigari, marca Jin Ling, în valoare de 88.200 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
Totodată, au fost anunțate și autoritîțile statului vecin despre eveniment, in vederea cercetarii in comun a cazului.

În continuare, se fac cercetări sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar impreuna cu autoritatile statului vecin se desfasoara activitati specifice in vederea identificarii si retinerii persoanelor implicate.

De asemenea, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au mai descoperit, la frontiera verde, in apropierea frontierei de stat, ascunsa in vegetatie, cantitatea de 4.800 pachete tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci.

Tigarile in valoare de peste 42.200 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

719 vizite
Distribuie pe