Locale Altele
Joi, 9 Iulie 2020
Joi, 9 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Transport ilegal de porci din Ungaria în judeţul Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 14 Octombrie 2015

Ca urmare a depistării unui transport ilegal de porcine din Ungaria pe raza judeţului Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram a convocat miercuri la cabinetul său o şedinţă pe această temă.

La întrunire au participat reprezentanţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Direcţia de Sănătate Publică(DSP), Inspectoratul de Poliţie Judeţean(IPJ) şi a Punctelor de Trecere a Frontierei Petea respectiv Urziceni.

Scopul acestei întâlniri a fost stabilirea unei proceduri de lucru şi îmbunătăţiriea relaţiilor instituţionale în vederea prevenirii si contracarării unor astfel de acţiuni pe raza judeţului Satu Mare.

În urma depistării acestui transport ilegal, cele 13 capete de porcine au fost confiscate de către reprezentanţii ANAF, fiind predate reprezentanţilor DSVSA. În lipsa unui act de provenienţă al animalelor, acestea au fost confiscate şi sacrificate.

Prefectul Eugeniu Avram a solicitat reprezentanţilor instituţiilor mai sus amintite o mai bună colaborare instituţională şi a atras atenţia riscului epidemiologic pentru ţara noastră în cazul unui transport de porci dintr-o altă ţară, care nu prezintă acte doveditoare a provenienţei animalelor. 

1399 vizite
Distribuie pe