Locale Altele
Marti, 7 Aprilie 2020
Marti, 7 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși cu petarde
Poliția Satu Mare  - Duminica, 3 Ianuarie 2016

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, în colaborare cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică din Poliția Municipiului Satu Mare au întocmit, la data de 31 decembrie 2015, un număr de cinci dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea nr. 126/1995, modificată, privind regimul materialelor explozive.

Astfel, cu ocazia acțiunilor întreprinse pe raza municipiului Satu Mare, au fost identificați numiții: L. Alexandru de 24 ani, P. Andrei de 43 ani, precum și cinci minori cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, toți având domiciliul în municipiul Satu Mare, care dețineau asupra lor, fără a deține autorizație în acest sens, un număr de peste 380 obiecte pirotehnice din categoria II, respectiv petarde, rachete, artificii și baterii de artificii, etc.

Obiectele pirotehnice în cauză au fost ridicate în vederea expertizării, persoanele mai sus menționate fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept.

Cu aceeași ocazie, a fost identificată numita S. Lăcrimioara de 36 ani, din Satu Mare, care oferea spre vânzare publicului larg, în Piața de Alimente nr. I din municipiu, obiecte pirotehnice din categoria II, respectiv 1 bucată baterie cu 49 lovituri și 24 bucăți artificii tip rachetă. Obiectele menționate au fost ridicate în vederea expertizării, persoana în cauză fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, faptă prevăzută și pedepsită de Lg. 126/1995, modificată.

La data de 01.01.2016, orele 00.05, lucrătorii Poliţiei oraşului Tăşnad i-au identificat în flagrant pe raza orașului Tășnad, pe numiții D. Szilard de 24 de ani și B. Tamaș de 25 de ani, din localitate, care cu ajutorul unor făclii au inițiat mai multe calupuri de materiale pirotehnice din categoria II.

De la fața locului au fost ridicate în vederea expertizării un număr de 14 calupuri de materiale pirotehnice, de proveniență China.

Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 126/1995, cu modificările ulterioare.

 

 

819 vizite
Distribuie pe