Locale Altele
Miercuri, 1 Aprilie 2020
Mie, 1 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Contrabandiștii de țigări s-au ales cu amenzi și dosare penale
Poliția Satu Mare  - Joi, 17 Martie 2016

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii sătmăreni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun precum şi pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care deţin în vederea comercializării sau comercializează ţigări de contrabandă.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza județului, au fost întocmite trei dosare penale și au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, pentru fapte care contravin  Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Valoarea amenzilor aplicate a depășit  4.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 105 pachete cu ţigări deţinute ilegal în vederea comercializării şi 7,8 kg. tutun.

Astfel, polițiștii de investigații criminale din Tășnad, împreună cu polițiștii de ordine publică și în  colaborare cu  jandarmii, l-au identificat pe Gabor K. din localitatea Cig, județul Satu Mare, în timp ce vindea de la domiciliu tutun mărunţit.

Întreaga cantitate  de 7,8 kg. tutun, deținută de acesta, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Secției Rurale  Negrești Oaș, au  identificat-o pe Nastasia  A. din Racșa, care deținea la domiciliu și făcea acte de comerț fără autorizație, cu produse accizabile, respectiv țigări. Cantitatea de 64 pachete de țigări deținută de aceasta a fost confiscată.

Și pe raza comunei Bixad a fost depistată o persoană care desfășura activități de acest gen, respectiv numita Irina T.  din comuna Bixad, comercializa fără autorizație de la domiciliu țigări de proveniență ucraineană. S-a dispus ridicarea in vederea confiscarii unui numar de 18 pachete țigări.

În ambele cazuri, persoanele implicate în activitățile ilicite sunt cercetate în dosare penale ce vizează infracțiunea de contrabandă.

 

516 vizite
Distribuie pe